Начало  ›  Машини  ›  ТОРАЧКИ  ›  Тороразпръскваща машина BOGBALLE М-серия

ТОРАЧКИ

Тороразпръскваща машина BOGBALLE М-серия

ТОРАЧКИ  |  BOGBALLE
Висококачествени датски тороразпръскващи машини BOGBALLE
  • Детайли и оборудване
  • Технически характеристики
  • Видео
  • Сервизи в страната

BOGBALLE е един от водещите световни производители на тороразпръскващи машини за минерални торове. Торачките се произвеждат в Дания от началото на 50-те години на 20-ти век. BOGBALLE е известна с разработването на прости решения за изпълнение на сложни задачи. Оптималната функционалност и потребителски насочен дизайн се основават на години практически опит и съвместна работа с фермерите от цял свят.

Тороразпръскващи машини BOGBALLE М-серия

Новите машини от M-серията на Богбале са по-динамични от всякога. Редица съвременни, иновативни функции ви дават възможност да изпълнявате задачите си днес и за в бъдеще. 

С други думи - инвестицията в тороразпръскваща машина от серия М ви предлага надеждност при работа с висококачествени торове, грижливо и с максимална точност - точно както бихте желали! 

3 БЪРЗИ НАЧИНА ЗА ЛЕСНА И ЕФЕКТИВНА НАСТРОЙКА

  • Теглителна система

При избор на торачка с теглителна система, настройката на машината е напълно автоматична. Дебитът на тора се контролира автоматично от системата за претегляне, а отварянето на изходите се настройва според зададената норма и действителната скорост на движение. 

  • Регулиране на количеството независимо от скоростта

При избор на торачка с регулиране на количеството независимо от скоростта, просто въведете коефициента на дебит (разход), определен в диаграмите за разпръскване на Богбале. Като алтернатива, използвайте S-индикатора, за да определите дебита за конкретен тор.

  • Дистанционно или ръчно управление 

При избор на торачка с хидравлично или ръчно управление, използвайте настройките в диаграмите на Богбале или S-индикатора, за да определите настройките за конкретния тор.

S-индикатор Богбале

 

ТОЧНО КОЛИЧЕСТВО И ЕФЕКТИВНО УПРАВЛЕНИЕ ОТ 0 ДО 650 КГ/МИН

M-Line е торачка с голям капацитет, снабдена с въртящ се изпускателен отвор за точно задаване на дебити от 0 до 650 кг/мин. Имате възможност да избирате между четири различни изходни позиции за максимална точност, както при много малки, така и при много големи количества.

[OFF] - Изключено

[MAX] - Максимално (до 650 кг/мин)

[STD] - Стандартно (до 300 кг/мин)

[MIN] - Минимално (до 75 кг/мин)

[MIC] -  Микро (0,5 - 15 кг/мин)

 

НАЙ-ДОБРАТА СИСТЕМА ЗА РАЗПРЪСКВАНЕ

Системата за разпръскване на торачките BOGBALLE към центъра, с дискове, въртящи се един срещу друг, е призната като система с висока точност и с минимални настройки. Пълните 180 градуса припокриване от двата диска означават, че дясната и лявата страна на торачката не се нуждаят от индивидуална настройка, за да се постигне правилно припокриване при торене. И двата диска поотделно покриват цялата площ, така че няма нужда от допълнителни настройки. 

Големите и плоски разпръскващи дискове разпределят тора равномерно по цялата площ. Заедно с уникалния асиметричен двоен изход, дисковете поддържат модела на разпръскване, покриващ площ от 180 градуса, независимо от количеството, работната ширина или типа на тора. 

бъркалка торачка богбале

Свободно въртящата се бъркалка поддържа постоянен поток от тор, чрез леко и ексцентрично въртене.

Завиване на правилното място

Освен стопроцентовото припокриване и лесната настройка, системата за разпръскване към центъра има значително предимство. Системата разпределя тора от, в близост до торачката, до целия модел на разпръскване. Следователно завиването при синора може да бъде завършено в зоната на окрайчване, а не в посева между синора и границата. Избягва се значително увреждане на реколтата, като не се налага да се завива в посева. 

BOGBALLE - ПИОНЕР В ТЕХНИКАТА ЗА ПРЕТЕГЛЯНЕ 

Като пионер в техниката за претегляне през последните над 30 години, Bogballe продължава да развива и прецезира системата си за претегляне до съвършенство. Сега това е система, която определя най-високите стандарти за прецизно разхвърляне на тор. 

Техниката се основава на принципа 1:1, при който теглото на действителното съдържание на бункера се следи непрекъснато. Дебитът, напускащ бункера, е добре настроен, за да се постигне правилно целево количество (кг/дка). Това директно въвеждане осигурява 100% управление, както на изразходваното количество, така и на съдържанието по време на полевата работа.

Използваме теглови датчик с капацитет до 6 тона, свързан с абсолютно паралелна двойна рама, което води до измерване само на действителното съдържание в бункера. Това е безкомпромисна техника за претегляне, осигуряваща пълна точност.

Системата непрекъснато следи действителния разход и информира оператора чрез компютъра на торачката или терминала ISOBUS.

теглителна система Богбале торачки

КАРТА ЗА Приложение НА ТОР С ПРОМЕНЛИВА НОРМА

През 1991 г. Богбале е първият производител на торачки, който предлага променлива норма на торене на базата на GPS система. Днес Богбале предлагат системата Dynamic Differential Control (Система за Динамично Диференцирано Управление), която управлява както количеството за нанасяне, така и формата на модела за разпръскване. Затворите на торачката управляват и модифицират прилагането на тор по цялата работна ширина. Планираното прилагане, съгласно картата за приложение, се осъществява в постепенни преходи.

Често софтуерните системи виждат полето като малки отделни и остро разделени площи, но в действителност преминаването от една площ с определена норма на торене към друга става по-постепенно и с плавни норми. Динамичното Диференцирано Управление на Богбале адаптира количеството и разпръсква постепенно, така че то да съответства на действителните условия в полето. 

CALIBRATOR FREE изчислява количеството по работната ширина и разпределението след торачката автоматично се коригира. Това осигурява оптимално прилагане също и в припокриващите се площи.

CALIBRATOR и ISOBUS решенията на Богбале позволяват широка гама от GPS-управлявани контролери да извършват диференцирано прилагане на тор.

карта на приложение Богбале

NAVI APP - ЦЯЛОСТНОТО GPS ПРИЛОЖЕНИЕ

Вградено окрайчване и управление на секциите

Navi app bogballe

Navi App е гъвкаво приложение за GPS контролирано управление на задачите. Приложението работи на стандартен таблет с Android като устройство "Plug and Play". Изискваният хардуер се състои от GPS антена и безжичен комуникационен модул Navi Com, свързан към Калибратор Totz / Zurf. 

Карти за приложение чрез GPS

Приложението Navi App включва възможност за прилагане с променлива норма, като се прилагат различни норми за тор, в зависимост от положението в полето. Картите с променлив дебит могат да се базират на карти за добив, отчитания от датчици чрез използване на дронове, сателитни снимки или проби от почвата.

Картата на приложения се базира на всеобщо признатия и приет формат на файла - SHAPE, тъй като повечето софтуер за управление на полета може да обработва този тип файлове.

С приложението Navi App е възможно също да се свържете директно с датчика за културата, който измерва хранителните нужди на растението. Този метод дава възможност да се определи в реално време действителната нужда от азот и същевременно автоматично да се настрои торачката, за да се приложи оптималното количество. 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ОПЦИИ:

  • M-Trail колесари са перфектно решение за използване на голяма тороразпръсквачка с малък трактор. Общото в двата варианта е регулируемата ширина на коловоза на колелата. Естествено машината може да се използва и с 3-точкова навесна система, например при късно торовнасяне. 

M-Trail

  • BXL 1300 - поставете големите торби в тороразпръсквачката директно на полето и увеличете производителността до 3-5 ха/ч. Товарачът на чували BXL 1300 е монтиран в 3-точковата навесна система на тороразпръсквачката. Хидравлично разгъваемото рамо позволява вдигане на чувалите директно от земята или от ремарке. С напълно разгънато рамо на товарача можете да повдигнете 1300 кг. Хидравличните цилиндри са оборудвани с клапани за предпазване от внезапно спускане за оптимална безопасност по време на работа. BXL 1300 е подхидящ за тороразпръсквачки с капацитет до 3300 л. 

BX 1300

Сходни продукти

Регионални представителства

БУЛАГРО ЦЕНТЪР Стара Загора
Централен Офис Стара Загора, кв. Железник GPS координати: 42.410004, 25.591976 тел. 042 / 600 171 0888 00 40 60
АГРОАПТЕКА СТАРА ЗАГОРА
Стара Загора, кв. Железник GPS координати: 42.410004, 25.591976 Телефон за контакт: 0884 611 341 Онлайн агроаптека: https://agroapteka.bulagro.bg/
БУЛАГРО ЦЕНТЪР Полски Тръмбеш
Полски Тръмбеш, Околовръстен път GPS координати: 43.370645, 25.643536 Телефони за контакт: 0888 276 949 - селскостопанска техника 0888 538 136 - магазин за резервни части 0882 706 086 - продукти за растителна защита, торове и семена
БУЛАГРО ЦЕНТЪР ДОБРИЧ
гр. Добрич, ул. Антон Стоянов 8 GPS координати: 43.589618, 27.819890 Телефони за контакт: 0884 223 331 - селскостопанска техника 0887 999 614 - магазин за резервни части 0884 666 635 - продукти за растителна защита, торове и семена
БУЛАГРО ЦЕНТЪР МОНТАНА
гр. Монтана, Индустриална Зона Север, ул. "Диана" 53 GPS координати: 43.409713, 23.239466 Телефони за контакт: 0885 433 500 - селскостопанска техника 0882 105 721 - магазин за резервни части 0884 867 449 - продукти за растителна защита, торове и семена
МАГАЗИН ЗА РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ ЗАФИРОВО
с. Зафирово, обл. Силистра GPS координати: 43.987557, 26.822899 тел. 0885 790 797
МАГАЗИН ЗА РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ ВЪЛЧИТРЪН
с. Вълчитрън, обл. Плевен GPS координати: 43.331179, 24.869169 тел. 0885 083 311
Зорница Беева
Търговски представител продукти за РЗ, торове и семена регион Стара Загора тел. 0884024313
Николай Генчев Николов
Търговски представител селскостопанска техника Централна южна България тел. 0884972399
Добрин Добрев
Сервизен специалист регион Стара Загора тел. 0888558763
Милко Милков
Сервизен специалист регион Стара Загора тел. 0887277767
Спас Михов
Сервизен специалист база Стара Загора тел. 0886280566
Андриан Манев
Сервизен специалист регион Стара Загора тел. 0886111232
Петър Иванов
Сервизен специалист регион Стара Загора тел. 0886 38 31 51
Недко Недков
Сервизен специалист Централен офис Стара Загора
Мария Чолева
Търговски представител овощни и зеленчукови насаждения регион Пловдив и Пазарджик тел. 0887 89 44 88
Илиан Господинов
Търговски представител селскостопанска техника Югоизточен регион тел. 0889263901
Илияна Лалова
Търговски представител Продукти за растителна защита, торове и семена Регион Перник, Благоевград и Кюстендил тел. 0882 517 754
Стелиан Георгиев
Търговски представител селскостопанска техника Регион Варна тел. 0884223331
Атанас Атанасов
Търговски представител селскостопанска техника Североизточен регион тел. 0888560976
Железчо Жечков
Търговски представител селскостопанска техника регион Русе тел. 0887808330
Ивелин Месарабов
Сервизен специалист регион Русе тел. 0886111403
Георги Кьосов
Сервизен специалист регион Русе тел. 0888226348
Владимир Кечев
Търговски представител селскостопанска техника регион Велико Търново тел. +359888276949
Бисер Генов
Сервизен специалист регион Плевен тел. 0886111023
Бисер Добранов
Сервизен специалист регион Плевен тел. 0888557376
Кирил Начев
Сервизен специалист регион Плевен тел. 0885962266
Християн Христов
Търговски представител селскостопанска техника регион Плевен тел. 0888569543
Цветан Борисов
Търговски представител селскостопанска техника Северозападен регион тел. 0885433500
Ивайло Иванов
Сервизен специалист регион Враца тел. 0887100620
Явор Якимов
Сервизен специалист Регион Враца тел. 0882 466 672
Дилян Стойчев
Търговски представител селскостопанска техника регион София тел. 0885615517
Николай Цветков
Сервизен специалист регион Велико Търново тел. 0884899825
Илиян Любенов
Сервизен специалист Регион Добрич тел. 0889998803
Атанас Петров
Сервизен специалист Регион Добрич тел. 0885867744
Емилиян Стоянов
Сервизен специалист Регион Монтана тел. 0882 39 23 23