Начало  ›  Машини  ›  ПЛУГОВЕ  ›  Плуг PÖTTINGER модел SERVO 4000 - до 360 к.с.

ПЛУГОВЕ

Плуг PÖTTINGER модел SERVO 4000 - до 360 к.с.

ПЛУГОВЕ  |  PÖTTINGER
Серията SERVO 4000 включва тежки навесни обръщателни плугове с от 4 до 6 тела за трактори с мощност до 360 к.с.
 • Детайли и оборудване
 • Технически характеристики
 • Видео
 • Сервизи в страната

Опростен и интуитивен контролен център, изключително здрав механизъм за обръщане и издръжлива плужна греда, както и оптимизирана монтажна геометрия - това са всички основни фактори, които бяха взети под внимание при разработването на новите плугове SERVO 4000. В комбинация с доказани отметателни дъски, тези плугове са проектирани да предоставят перфектни работни резултати година след година.

ПРЕДИМСТВАТА ЗА ВАС

servo-4000-lesna-nastroika

Перфектно адаптивен

Опростена настройка
Новоразработеният контролен център SERVOMATIC с четири-точкова шарнирна връзка прави още по-лесно и по-бързо правилното настройване на плуга и адаптирането му към вашия трактор. Ъгълът на гредата, ширината на рязане на първото тяло и точката на теглене могат да се регулират само с няколко стъпки. Всички необходими точки за настройка са лесно достъпни и фино регулируеми. Хидравличното регулиране на ширината на браздата на плуговете SERVO PLUS позволява бързо адаптиране към почвените условия. Налягането на задействане на системата за защита от камъни NOVA може удобно да се променя с помощта на макарния вентил на трактора.

 • Лесно достъпни точки за настройка
 • PLUS - безстепенно регулиране на ширината на браздата
 • Защитата от камъни може да бъде фино настроена

servo-4000-bezproblemno-slivane

Безпроблемно сливане между минаванията

При проектирането на контролния център SERVOMATIC е обърнато голямо внимание на големия диапазон на регулиране на ширината на рязане на първото тяло. Настройките обхващат вътрешни ширини на колеята на трактора между 1000 и 1500 мм. Регулирането се извършва механично или като опция хидравлично, без да се налага напускане на кабината на трактора. При регулиране на обтегача, ясно видима скала помага бързо да се намери правилната позиция въз основа на вътрешната ширина на колеята на трактора. При плугове SERVO PLUS с хидравлично регулиране на ширината на браздата, четириточковата шарнирна връзка автоматично регулира първата бразда, когато се регулира ширината на браздата. Точката на теглене също се регулира. По този начин е необходима само една настройка и винаги постигате най-добрия трансфер на мощност и минимално износване.

 • Хидравлична ширина на рязане на първото тяло по избор
 • Точката на теглене и ширината на първата бразда се адаптират автоматично

prikachen-trapec-plug-servo-4000

Прикачен трапец

Широката гама от опции за регулиране позволява геометрията на триточковата връзка да бъде съобразена с всеки трактор. Предлагат се четири опции за регулиране с помощта на долните навесни плочи и различни монтажни оси. Горната връзка може да се монтира в два отвора с прорези и два фиксирани отвора. Това улеснява повдигането на плуга. За по-добро сцепление усилвателят на теглителната сила TRACTION CONTROL може да бъде интегриран в опората.

За големи количества растителни остатъци

Влагането на големи количества слама и растителни остатъци поставя специални изисквания към плуга. Просветът под гредата и разстоянието от точка до точка могат да се избират. В резултат на това, с голямо разстояние под гредата и достатъчно разстояние от точка до точка, органичната материя се транспортира надеждно под почвата без задръствания. Това създава най-добри условия за последващи работни стъпки и има положителен фитосанитарен ефект. 
 • Просвет под гредата или 80 см или 90 см (Стандартни и PLUS плугове)
 • Междукорпусно разстояние 95 см или 102 см
 • Богат избор от допълнителни инструменти за обработка на почвата

servo-4000-rastitelni-ostataci

Адаптивна ширина на браздата

Ако е необходимо, работната ширина може да се регулира хидравлично спрямо почвените условия, необходимите работни резултати, дълбочината на оран и мощността на трактора. Ширината на рязане на първото тяло се регулира съответно, няма нужда от пренастройка. Поради това винаги са осигурени най-добрите работни резултати. При стандартните плугове без хидравлично регулиране, ширината на браздата може да се регулира в шест стъпки. Лесните за поддръжка шарнирни точки са снабдени с висококачествени втулки, които лесно се смазват за дълъг експлоатационен живот.

 • Голям диапазон на регулиране от 30 до 55 см или от 32 до 59 см на тяло, в зависимост от разстоянието от точка до точка
 • Компоненти, монтирани на лагери без хлабини
 • Управлява се с двойнодействащ макарен вентил
 • Лесна оран на тесни ъгли и краища на полета

 servo-4000-sledene

Повече сцепление
Спестете оперативни разходи и увеличете ефективността на вашия трактор с опционалния TRACTION CONTROL. Доказаната система активно прехвърля тежестта към задната ос на трактора. Полученото увеличение на сцеплението гарантира ефективна задвижваща мощност на всякакъв терен и намалява приплъзването на колелата, както и вредното уплътняване на почвата. Предотвратяването на уплътняването насърчава растежа на растенията, живота на почвата и достъпа до вода и хранителни вещества. Освен това разходът на гориво може да бъде намален, което в крайна сметка увеличава печалбата.

 • Прехвърляне на тежестта към задния мост на трактора
 • Безстепенно регулиране
 • Намалява консумацията на енергия с до 10%

 servo-4000-greda

Здрава конструкция на гредата
Гредата на плуга и въртящият се блок са проектирани да поемат още по-добре натоварванията, действащи върху тях по време на работа. Секцията на основната греда с големи размери поема ефективно силите на опън. За висока якост дупките в гредата са намалени до минимум. В допълнение, конструкцията намалява натоварването, действащо върху всички опорни точки, за да защити компонентите на плуга.
 • Секция на основната греда с големи размери и здрав дизайн за висока якост
 • Огромна здравина и надеждност по време на работа
 • Защитава компонентите и монтажните елементи

 servo-4000-durastar

Устойчиви на износване
Изключително устойчиви на износване ножове DURASTAR и лемежи осигуряват дълъг експлоатационен живот при най-трудните условия и допринасят за дългите интервали за смяна. В допълнение към реверсивните ножове се предлага и особено здрава комбинация лемеж плюс нож, която демонстрира невероятна здравина при работа в почва с много камъни. Като резултат винаги се гарантира надеждно проникване в почвата и перфектно качество на работа.
 • Дълъг експлоатационен живот на реверсивните ножове благодарение на бронираното покритие от волфрамов карбид
 • Лемели от закалена борна стомана

ТЕХНОЛОГИЯ НА ПЛУГОВЕТЕ SERVO 4000


servo-4000-servomatic

КОНТРОЛЕН ЦЕНТЪР SERVOMATIC

Основната настройка на новия контролен център SERVOMATIC се основава на вътрешната ширина на колеята на трактора. Точката на теглене се регулира автоматично от оптимизираната 4-точкова шарнирна връзка. Благодарение на плаващата долна връзка, плугът се подравнява по идеалната линия на теглене на трактор-плуг. Благодарение на логичното оформление на контролния център, всяка от точките за настройка е лесно достъпна. Ширината на първата бразда се регулира лесно механично или хидравлично. Корекцията на точката на теглене се извършва механично и в комбинация с шарнирния цилиндър на плужната греда е интегриран в тази функция. Шарнирният цилиндър на гредата на плуга гарантира лесно обръщане дори при голям брой бразди и голяма ширина на браздата, като същевременно минимизира износването.

servo-4000-nova-system

СИСТЕМА ЗА ЗАЩИТА ОТ КАМЪНИ NOVA

Механична защита от камъни

  • Стандартни и PLUS плугове с разширителен болт (болт на опън)

  • Сила на задействане макс. 6500 кг

  • Скоби, закрепени с болтове, вместо да бъдат заварени

 • Надеждно задействане с голяма пускова сила

 • Без заклинване на болта поради надлъжна деформация

 • Лесна подмяна

 • Без нараняване на основната греда

NOVA хидравлична защита от камъни

  • NOVA и PLUS NOVA плугове

  • Безкрайно променливо задействащо налягане

  • Допълнителна защита чрез срязващ болт

 • Няма повреди по рамката

servo-4000-plus

ХИДРАВЛИЧНО РЕГУЛИРАНЕ НА РАБОТНАТА ДЪЛБОЧИНА - PLUS

Благодарение на системата PLUS е възможно бързо да се регулира ширината на браздата по време на оран за заобикаляне на препятствия, ръбове на полето и синори. Различното оформяне на гребените на браздите при промяна на работната ширина има агрономически предимства. При промяна на работната дълбочина също така е възможно бързо да се регулира ширината на браздата, за да се поддържа постоянна форма на гребена. Всички спецификации са изпълнени с пълен диапазон на регулиране между 30 и 55 см или 32 и 59 см на всяка бразда, в зависимост от разстоянието от точка до точка.

Лостът за регулиране на ширината на браздата е монтиран върху лагери без хлабини и е разположен от външната страна на секцията на основната греда. Това намалява броя на дупките през рамката. Всяка промяна на цилиндъра се предава прецизно на плужните тела. Това позволява на SERVO да се управлява изключително прецизно около препятствия. Точките на въртене на лоста за регулиране са снабдени с висококачествени компоненти, които лесно се смазват за дълъг експлоатационен живот.

Сходни продукти

Регионални представителства

БУЛАГРО ЦЕНТЪР Стара Загора
Централен Офис Стара Загора, кв. Железник GPS координати: 42.410004, 25.591976 тел. 042 / 600 171 0888 00 40 60
АГРОАПТЕКА СТАРА ЗАГОРА
Стара Загора, кв. Железник GPS координати: 42.410004, 25.591976 Телефон за контакт: 0884 611 341 Онлайн агроаптека: https://agroapteka.bulagro.bg/
БУЛАГРО ЦЕНТЪР Полски Тръмбеш
Полски Тръмбеш, Околовръстен път GPS координати: 43.370645, 25.643536 Телефони за контакт: 0888 276 949 - селскостопанска техника 0888 538 136 - магазин за резервни части 0882 706 086 - продукти за растителна защита, торове и семена
БУЛАГРО ЦЕНТЪР ДОБРИЧ
гр. Добрич, ул. Антон Стоянов 8 GPS координати: 43.589618, 27.819890 Телефони за контакт: 0884 223 331 - селскостопанска техника 0887 999 614 - магазин за резервни части 0884 666 635 - продукти за растителна защита, торове и семена
БУЛАГРО ЦЕНТЪР МОНТАНА
гр. Монтана, Индустриална Зона Север, ул. "Диана" 53 GPS координати: 43.409713, 23.239466 Телефони за контакт: 0885 433 500 - селскостопанска техника 0882 105 721 - магазин за резервни части 0884 867 449 - продукти за растителна защита, торове и семена
МАГАЗИН ЗА РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ ЗАФИРОВО
с. Зафирово, обл. Силистра GPS координати: 43.987557, 26.822899 тел. 0885 790 797
МАГАЗИН ЗА РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ ВЪЛЧИТРЪН
с. Вълчитрън, обл. Плевен GPS координати: 43.331179, 24.869169 тел. 0885 083 311
Зорница Беева
Търговски представител продукти за РЗ, торове и семена регион Стара Загора тел. 0884024313
Николай Генчев Николов
Търговски представител селскостопанска техника Централна южна България тел. 0884972399
Добрин Добрев
Сервизен специалист регион Стара Загора тел. 0888558763
Милко Милков
Сервизен специалист регион Стара Загора тел. 0887277767
Спас Михов
Сервизен специалист база Стара Загора тел. 0886280566
Андриан Манев
Сервизен специалист регион Стара Загора тел. 0886111232
Петър Иванов
Сервизен специалист регион Стара Загора тел. 0886 38 31 51
Недко Недков
Сервизен специалист Централен офис Стара Загора
Мария Чолева
Търговски представител овощни и зеленчукови насаждения регион Пловдив и Пазарджик тел. 0887 89 44 88
Илиан Господинов
Търговски представител селскостопанска техника Югоизточен регион тел. 0889263901
Илияна Лалова
Търговски представител Продукти за растителна защита, торове и семена Регион София тел. 0882 517 754
Стелиан Георгиев
Търговски представител селскостопанска техника Регион Варна тел. 0884223331
Атанас Атанасов
Търговски представител селскостопанска техника Североизточен регион тел. 0888560976
Железчо Жечков
Търговски представител селскостопанска техника регион Русе тел. 0887808330
Ивелин Месарабов
Сервизен специалист регион Русе тел. 0886111403
Георги Кьосов
Сервизен специалист регион Русе тел. 0888226348
Владимир Кечев
Търговски представител селскостопанска техника регион Велико Търново тел. +359888276949
Бисер Генов
Сервизен специалист регион Плевен тел. 0886111023
Бисер Добранов
Сервизен специалист регион Плевен тел. 0888557376
Кирил Начев
Сервизен специалист регион Плевен тел. 0885962266
Християн Христов
Търговски представител селскостопанска техника регион Плевен тел. 0888569543
Цветан Борисов
Търговски представител селскостопанска техника Северозападен регион тел. 0885433500
Ивайло Иванов
Сервизен специалист регион Враца тел. 0887100620
Явор Якимов
Сервизен специалист Регион Враца тел. 0882 466 672
Дилян Стойчев
Търговски представител селскостопанска техника регион София тел. 0885615517
Николай Цветков
Сервизен специалист регион Велико Търново тел. 0884899825
Илиян Любенов
Сервизен специалист Регион Добрич тел. 0889998803
Атанас Петров
Сервизен специалист Регион Добрич тел. 0885867744
Емилиян Стоянов
Сервизен специалист Регион Монтана тел. 0882 39 23 23