Начало  ›  Машини  ›  СЕЯЛКИ  ›  Дискова сеялка за редови култури OZDUMAN модел Hvmd-T с единична телескопична рама

СЕЯЛКИ

Дискова сеялка за редови култури OZDUMAN модел Hvmd-T с единична телескопична рама

СЕЯЛКИ  |  ÖZDUMAN
Прецизна пневматична сеялка за сеитба на различни видове семена във всякакви култивирани почви.
  • Детайли и оборудване
  • Технически характеристики
  • Видео
  • Сервизи в страната

Промоция до изчерпване на количествата на склад!

Вземете 6-редова сеялка Ozduman с подарък - навигационна система Heaxagon Ti5 на цена от 11500 €!

промоция сеялка ozduman с навигация hexagon

Пневматичната прецизна сеялка на Ozduman модел Hvmd-Т се задвижва само от карданния вал и силоотводния вал на трактора и работи с хидравличен повдигащ агрегат на трактора и универсална 3-точкова система за окачване.

С това оборудване можете да извършвате прецизна сеитба и да засявате различни видове семена във всякакви култивирани почви. Сеялката работи с помощта на пневматична система и може да бъде оборудвана с различни аксесоари като допълнителни сеещи агрегати и резервоар за тор. Най-важните характеристики на сеялката са лекотата на използване, както и опростеният й дизайн.

Изсяващият модул гарантира, че всички видове семена могат да бъдат засети едно по едно във всяко състояние на почвата, благодарение на двойния диск за максимална ефективност, т.е. без загуба на семена.

ЕДИНИЧНО ТЕЛЕСКОПИЧНО ШАСИ

сеялка ozdumanseyalka ozduman seyalka ozduman

Центърът на тежестта на машината е близо до трактора. Крайните лява и дясна секции могат да се регулират телескопично. Благодарение на шасито, работната и транспортната позиция могат да се регулират механично много лесно.

СТАНДАРТНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ

  • ТРАНСМИСИЯ

 трансмисия

За извършване на настройка на ширината на реда, на машината има задвижващо колело с трансмисия. Можете лесно да регулирате разстоянието между редовете на семената, които искате да засеете, с помощта на зъбни колела.

  • ВЕНТИЛАТОР

вентилатор

Семената се придържат към диска с помощта на вакуум и попадат точно върху линията, отворена на желаното междуредово разстояние. Вентилаторът поглъща посредством лопатките върху него и се задвижва от силоотводния вал на трактора.

  • ВАКУУМЕТЪР

вакууметър

За различните видове семена, които ще сеете, са необходими различни стойности на вакуум. Ако не зададете точната стойност на вакуума, възникват някои проблеми. Ако зададете ниска стойност на вакуума, може да срещнете проблеми като невъзможност на семената да се задържат върху диска или ако стойността на вакуума е твърде висока, дискът може да залепне за уплътнението, поради претоварване и да доведе до трудно въртене на задвижващите колела. Вакуумметърът е поставен на удобно за гледане място на вентилатора.

  • ДЕМПФЕР

демпфер

Колелата се движат със сила на триене. При слабо обработени земи, които не са гладки, се нарушава контактът на колелото със земята, което нарушава прецизността на сеитбата. Регулирането на амортисьора позволява на машината да се наклони или да се доближи до земята. Това улеснява плъзгането на машината по почвата и предотвратява провлачването на колелото. За да се предотврати това, то е произведено като шарнирно и опъвано с пружина. Има ограничителен болт на шарнирната точка, където е свързано колелото, за да може колелата да работят в един и същ диапазон.

ДИСКОВ ИЗСЯВАЩ АПАРАТ

Изсяващите апарати са дискови. Всяка изсяваща единица има два диска от специален материал. Благодарение на режещия диск, който може да се монтира пред шасито, сеялката може да се използва и в полета с повече растителни остатъци. Гумените колела от двете страни на изсяващите апарати позволяват прецизна настройка на дълбочината при всякакви почвени условия.

дискови изсяващи апарати diskov izsyavasht aparat ozduman

А - БУНКЕР ЗА СЕМЕНА

Обемът на бункерът за семена е 55 литра. 

бункер за семена

В - ЗАКЛЮЧВАЩА ЕДИНИЦА

За увеличаване на разстоянието между изсяващите агрегати при сеитба на технологични семена, агрегатът може да бъде отделен, без промяна на конструкцията на машината.

сеялка ozduman заключваща единица

С - НАСТРОЙКА НА ДЪЛБОЧИНАТА

Предоставя възможност за настройка за засяване на различни семена на различна дълбочина.

сеялка ozduman настройка на дълбочината

D - СТЪРГАЛО

Снабдена е с регулируемо стъргало, което прилепва към притискащото колело и предпазва от разрушаване повърхността на почвата.

сеялка ozduman стъргало

Е - ЗАТВАРЯЩО КОЛЕЛО

Задното колело затваря семенните канали без втвърдяване на почвата чрез различни настройки и позволява на покритите семена да излязат лесно от почвата при поникване. V-тип притискащо колело има 3 настройки: „натискане, ширина и напречност“ и всяка от тях може да се регулира индивидуално. 

сеялка ozduman ЗАТВАРЯЩО КОЛЕЛО

F - ПРИТИСКАЩО КОЛЕЛО

сеялка ozduman притискащо колело

Предотвратява разрушаването на почвата, докато разкъсващите дискове я отварят за поставяне на семената, и позволява на семената да бъдат поставени на едно и също ниво. 

G - ПАРАЛЕЛОГРАМ

Копирайки повърхността на почвата с помощта на стоманени рамена, той позволява на семената да паднат на еднаква дълбочина.

сеялка ozduman паралелограм

 

Н - НАТЯГАЩА ПРУЖИНА

Върху изсяващия диск трябва да се създаде сила, за да може да отвори семенно легло в почвата. Това налягане трябва да се намали или увеличи в зависимост от различните видове почви. Налягането се повишава поради тази система.

сеялка ozduman НАТЯГАЩА ПРУЖИНА

I - НЕПРЕКЪСНАТА СЕИТБА

Задвижващ вал, неизискващ поддръжка, който има предпазен щифт срещу форсиране, гарантира правилна и непрекъсната сеитба.

сеялка ozduman непрекъсната сеитба

J - КОНТАКТ НА СЕМЕНАТА С ПОЧВАТА

Помага за отваряне на V-образно семенно легло, което е с диаметър 373 mm и дебелина 3 mm, подходящо за тежки почвени условия.

сеялка ozduman контакт на семената с почвата

К - ПРЕДВАРИТЕЛНА ПОДГОТОВКА ЗА ЗАСЯВАНЕ НА СЕМЕНА

Почиства площта пред изсяващия апарат, като изгребва пръст и буци и извършва подготовка на почвата за сеитба.

сеялка ozduman подготовка на семенното легло

ПРЕЦИЗНА ИЗСЯВАЩА СИСТЕМА С АЛУМИНИЕВ ДОЗИРАЩ АПАРАТ

A - Капак на модула

КАПАК НА МОДУЛ СЕЯЛКА OZDUMAN

 

B – 1-ви Селектор за груба настройка на точността

Това е система, вградена в сеещия агрегат, която позволява на семената да падат едно по едно в почвата.


алуминиево тяло изсяващ апарат сеялка

C – 2-ри Селектор за Финна настройка на точността

Това е система, вградена в сеещия агрегат, която позволява малките семенца да падат върху почвата прецизно едно по едно.

сеялка ozduman

 

D – Наблюдаемост

 

Има прозорче за наблюдение, през което се следи редовното сцепление на семенния диск и семената.

сеялка ozduman

 

E – Изпразване на семена от резервоара на апарата

Осигурява лесно почистване и изпразване на останалите семена в резервоара в края на сеитбата и при смяна на семената.

сеялка ozduman

F - Завеса

Завесата за контрол на потока на семената може да се регулира в различни позиции. Ширината на входния канал за семена се регулира и предотвратява изтичането на излишни семена от разпределителя. Този завеса се използва, за да се коригира наклонът на терена или при сеитба на малки семена.

сеялка ozduman завеса за семена

G - Прецизен чистач

Предотвратява залепването и дублирането на различни по големина семена върху диска и гарантира, че двойните семена няма да попаднат в почвата.

сеялка ozduman прецизен чистач

H - Стабилен лагер

Позволява на диска да се върти без прекъсвания благодарение на лагера, поставен в сеещия блок.

сеялка ozduman стабилен лагер

ОПЦИОНАЛНО ОБОРУДВАНЕ:

ЗАТВАРЯЩО КОЛЕЛО

Задното колело затваря семенните канали без втвърдяване на почвата чрез различни настройки и позволява на покритите семена да излязат лесно от почвата при поникване. V-тип притискащо колело има 3 настройки: „натискане, ширина и напречност“ и всяка от тях може да се регулира индивидуално. Чрез изхвърляне на суха почва в посоката, откъдето ще излязат семената при поникване, до известна степен се предотвратява образуването на слой прах върху почвата.

сеялка ozduman затварящо колелоdiskovi aparati seyalka ozduman

ТУРБО ДИСК

Турбо дисковете са с диаметър 330 мм и се поставят пред изсяващите дискове, спомагайки за предварителното „разкъсване“ на почвата и подготовката на семенното легло при тежки почвени условия.

турбо диск сеялка ozduman

 

ДЪЛБОЧИННО КОЛЕЛО С ОТВОРИ

Предотвратява запушването на отварящите семенната бразда дискове в силно влажна и глинеста почва, позволявайки безпроблемна сеитба.

дълбочинно колело с отвори сеялка ozduman

 

ЗВЕЗДОВИДЕН ЧИСТАЧ ЗА ОРГАНИЧНА МАСА

Звездовидният чистач е регулируем във височина и е поставен пред изсяващия диск. Като разпръсква стъблата отдясно и отляво, той доставя чиста почва към изсяващия диск.

звездовиден чистач сеялка ozduman

ПРИТИСКАЩО КОЛЕЛО ЗА СЕМЕНА

След като семената паднат от изсяващият апарат в семениият канал, достигайки дъното на семенният канал, те отскачат отново нагоре. Притискащото колело елеминира това отскачане оказвайки натиск върху тях. Ефективен е обеззаразени семена. Благодарение на скрепера на колелото, той предотвратява залепването на семената и почвата върху колелото.

притискащо колело за семена сеялка ozduman

ДИСКОВ ТОРОВНАСЯЩ АПАРАТ

За почви от тежък тип, независимо дали са грубо или прецизно подготвени, двойният торовнасящ диск отваря и оформя лесно торова леха.

дисков торовнасящ апарат сеялка ozduman

ПУЛТ, СЛЕДЯЩ ИЗСЯВАНЕТО

Осъществява мониторинг на потока на семената във всеки дозиращ апарат.

пулт за следене на изсяването сеялка ozduman

Сходни продукти

Регионални представителства

БУЛАГРО ЦЕНТЪР Стара Загора
Централен Офис Стара Загора, кв. Железник GPS координати: 42.410004, 25.591976 тел. 042 / 600 171 0888 00 40 60
АГРОАПТЕКА СТАРА ЗАГОРА
Стара Загора, кв. Железник GPS координати: 42.410004, 25.591976 Телефон за контакт: 0884 611 341 Онлайн агроаптека: https://agroapteka.bulagro.bg/
БУЛАГРО ЦЕНТЪР Полски Тръмбеш
Полски Тръмбеш, Околовръстен път GPS координати: 43.370645, 25.643536 Телефони за контакт: 0888 276 949 - селскостопанска техника 0888 538 136 - магазин за резервни части 0882 706 086 - продукти за растителна защита, торове и семена
БУЛАГРО ЦЕНТЪР ДОБРИЧ
гр. Добрич, ул. Антон Стоянов 8 GPS координати: 43.589618, 27.819890 Телефони за контакт: 0884 223 331 - селскостопанска техника 0887 999 614 - магазин за резервни части 0884 666 635 - продукти за растителна защита, торове и семена
БУЛАГРО ЦЕНТЪР МОНТАНА
гр. Монтана, Индустриална Зона Север, ул. "Диана" 53 GPS координати: 43.409713, 23.239466 Телефони за контакт: 0885 433 500 - селскостопанска техника 0882 105 721 - магазин за резервни части 0884 867 449 - продукти за растителна защита, торове и семена
МАГАЗИН ЗА РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ ЗАФИРОВО
с. Зафирово, обл. Силистра GPS координати: 43.987557, 26.822899 тел. 0885 790 797
МАГАЗИН ЗА РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ ВЪЛЧИТРЪН
с. Вълчитрън, обл. Плевен GPS координати: 43.331179, 24.869169 тел. 0885 083 311
Зорница Беева
Търговски представител продукти за РЗ, торове и семена регион Стара Загора тел. 0884024313
Николай Генчев Николов
Търговски представител селскостопанска техника Централна южна България тел. 0884972399
Добрин Добрев
Сервизен специалист регион Стара Загора тел. 0888558763
Милко Милков
Сервизен специалист регион Стара Загора тел. 0887277767
Спас Михов
Сервизен специалист база Стара Загора тел. 0886280566
Андриан Манев
Сервизен специалист регион Стара Загора тел. 0886111232
Петър Иванов
Сервизен специалист регион Стара Загора тел. 0886 38 31 51
Недко Недков
Сервизен специалист Централен офис Стара Загора
Мария Чолева
Търговски представител овощни и зеленчукови насаждения регион Пловдив и Пазарджик тел. 0887 89 44 88
Илиан Господинов
Търговски представител селскостопанска техника Югоизточен регион тел. 0889263901
Илияна Лалова
Търговски представител Продукти за растителна защита, торове и семена Регион Перник, Благоевград и Кюстендил тел. 0882 517 754
Стелиан Георгиев
Търговски представител селскостопанска техника Регион Варна тел. 0884223331
Атанас Атанасов
Търговски представител селскостопанска техника Североизточен регион тел. 0888560976
Железчо Жечков
Търговски представител селскостопанска техника регион Русе тел. 0887808330
Ивелин Месарабов
Сервизен специалист регион Русе тел. 0886111403
Георги Кьосов
Сервизен специалист регион Русе тел. 0888226348
Владимир Кечев
Търговски представител селскостопанска техника регион Велико Търново тел. +359888276949
Бисер Генов
Сервизен специалист регион Плевен тел. 0886111023
Бисер Добранов
Сервизен специалист регион Плевен тел. 0888557376
Кирил Начев
Сервизен специалист регион Плевен тел. 0885962266
Християн Христов
Търговски представител селскостопанска техника регион Плевен тел. 0888569543
Цветан Борисов
Търговски представител селскостопанска техника Северозападен регион тел. 0885433500
Ивайло Иванов
Сервизен специалист регион Враца тел. 0887100620
Явор Якимов
Сервизен специалист Регион Враца тел. 0882 466 672
Дилян Стойчев
Търговски представител селскостопанска техника регион София тел. 0885615517
Николай Цветков
Сервизен специалист регион Велико Търново тел. 0884899825
Илиян Любенов
Сервизен специалист Регион Добрич тел. 0889998803
Атанас Петров
Сервизен специалист Регион Добрич тел. 0885867744
Емилиян Стоянов
Сервизен специалист Регион Монтана тел. 0882 39 23 23